VATANDAŞLIK
Türkiye Vatandaşı olabilmenin 3 yolu bulunuyor.
Gayrimenkul Yatırımı Yoluyla
Değeri 400 bin doları aşan mülk veya mülk satın alarak.
Türkiye’de Yatırım Yaparak
En az 500 bin ABD Doları sermayeyle bir projeye yatırım yaparak.
Türkiye Bankalarında Mevduat Hesabı Açarak
3 yıl süreyle bir Türk bankasına en az 500 bin ABD doları yatırarak.
- Gayrimenkule yatırım yoluyla vatandaşlık almak bu yollardan en kısa ve en uygun maliyetli yol diyebiliriz. Bu yolla tüm aileniz (resmi eşiniz ve 18 yaşın altındaki bekar çocuklarınız.)Türk Pasaportuna sahip olabilir.
- Gayrimenkule yatırım yoluyla vatandaşlık almak 3 ila 4 ay arasında değişen bir süre gerekmektedir.
- En kolay ve en hızlı seçenek olan 400.000 $ değerinde konut, iş yeri, veya bir mülk satın alarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne başvurusuyla vatandaşlık sürecini başlatabilirler.
- Tüm vatandaşlık belgelerin mevzuata uygun olarak hazırlanması gerekmektedir.
- Farklı ülke vatandaşları için farklı gereklilikler ve izinler gerekebilmektedir.
- Satın aldığınız mülkün 400.000 $ değerinde olup olmadığı devlet tarafından yetkilendirilmiş kurumlar tarafından kontrol edilecektir.
- Satın almış olduğunuz gayrimenkulü en az 3 yıl boyunca elinde tutması gerekmektedir.
- Türkiye, vatandaşlarına ücretsiz sağlık ve eğitim hizmetleriyle yatırımcıların refahını yükseltiyor ve geleceğini garanti altına alıyor.
- Türk vatandaşlarının sahip oldukları ayrıcalıklar sayesinde İngiltere ve ABD vatandaşlığına daha kolay ulaşılmaktadır.
- Türk vatandaşı olmak size ve ailenize sosyal yaşam da, yatırımınızın değerlenerek geri dönüşü ve kolay seyahat açısından birçok fayda sağlıyor.
- Gayrimenkul almak yoluyla vatandaşlık elde ettiğinizde, 3 yıllık satış kısıtlaması süresinde kira geliri elde edebilirsiniz. 3 yılın sonunda ise yaptığınız yatırımı satabilirsiniz.
- Türk pasaportu ile 115'ten fazla ülkeye vizesiz erişim hakkına sahip olacaksınız.
Gayrimenkul Satın alma Yoluyla Vatandaşlık Almanın En Önemli Kuralları
- Minimum 400.000 $ değerinde bir mülk satın almaları gerekmektedir. Bu, tek bir mülk satın alınarak veya yönetmelik hükümlerine uygun birden fazla mülk satın alınarak gerçekleştirilebilir.
- Gayrimenkulün resmi olarak beyan edilen değeri, Noter Onaylı Satış Sözleşmesi ve/veya Tapu Dairesi'nde mülkiyet devri sırasında en az 400.000 $ olmalıdır.
- Başvuru sahiplerinin satın aldıkları mülkü en az 3 yıl elinde tutmaları gerekmektedir. Bu taahhüt, Tapu ve/veya Noter Onaylı Satış Sözleşmesine şerh olarak kaydedilmelidir.
- Bu kapsamdaki mallar, Başvuru Sahibi'nin eşi veya çocukları da dahil olmak üzere herhangi bir yabancı gerçek kişi adına tescil edilmemelidir; Başvuru sahibinin adına olmak zorundadır.
- Gayrimenkulün değeri, Bankacılık Denetleme Kurulu tarafından ilan edilen yetkililer tarafından yapılacak resmi değerleme araştırması ile belirlenecektir. Değerleme raporunda taşınmazın değeri en az 400.000$ olmalıdır.
- Gayrimenkul alım bedeli -belirtilen döviz tutarları-, Alıcının Yurtdışı hesabından işlem öncesinde Satıcının Türkiye’de faaliyet gösteren bir banka hesabına döviz olarak yapılmalıdır ve kanıtlayan banka dekontları ile desteklenmek üzere banka havalesi yoluyla satıcıya ödenmelidir. Gönderilen bu bedel bu bankaca da Merkez Bankasına satılır.
- Belirtilen parasal değerlerin belirlenmesinde, tespit tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının efektif satış kuru ve/veya çapraz döviz kuru esas alınır.